A biztonságos sportolás a fogakat is védi

A megfelelő technika és a megfelelő atlétika javíthatja a biztonságot. Ez minden sportágra érvényes, a motorsporttól a baseballig. Amikor két teniszező nekiront a hálónak, egy ügyes szögben elütött labda pontot szerez, miközben az ellenfél arcába vágott labda után csak sérülések maradhatnak.

Természetesen mindig lehetnek balesetek, de ha figyelünk az apró részletekre, akkor rengeteg kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat.

A Dentalcárabe nem véletlenül javasolja, hogy mindenki, aki kontakt sportot űz, viseljen szájvédőt. Ezek közé tartozik a labdarúgás, az ökölvívás, a futball, a rögbi és a jégkorong. Míg a gyaloglás és a futás nem igényel ilyen típusú óvintézkedéseket, mindig lesznek olyan egyéb mozgási formák is, ahol fennáll a sérülés veszélye. Néhány szabadidős tevékenység szintén koccanással vagy fogtöréssel járhat, úgyhogy ilyenkor szintén gondolhatunk a fogvédő viselésére, nehogy foghúzás legyen a vége.

Így például, ha hétvégén mountain bike-on rójuk a hegyeket, érdemes megvédeni a fogainkat és a szánkat a sérülésektől. Még akkor is, ha gyermekről van szó, ugyanis ők is szeretnek sportolni, és néha olyan tevékenységeket folytatnak, mint a gördeszkázás. Ilyenkor is válasszuk inkább a biztonságot, mivel hosszú távon meg fogjuk köszönni!

Mindig legyen kész fogászati tervünk

Fogaink egészsége megérdemli a legjobbat, és az optimális egészségét úgy érhetjük el, ha a testünk, valamint fogaink és ínyünk ápolásával fokozzuk a fizikai aktivitást. Mielőtt bármilyen új mozgásprogramba kezdenénk, nyugodtan konzultáljunk az orvosunkkal, hogy teljes és alapos vizsgálatot végezzen a fogaink állapotáról. Persze, ha szeretnénk eljárni sétálni vagy úszni, akkor nem kell ennyire alaposnak lennünk, de ez attól is függ, hogy mennyire szeretnénk vigyázni magunkra.

A megfelelő szájhigiénia jobb életminőséget és a fogak jobb védelmét biztosítja. Ha sportolunk, és nem használunk megfelelő védőfelszerelést, azt kockáztatjuk, hogy eltörnek vagy kiesnek a fogaink. Néhány népszerű sportág, amely fogsérüléseket okozhat, a jégkorong, a boksz, a krikett, a rögbi és a vegyes harcművészetek. Fontos, hogy edzés vagy sportesemény során tisztában legyünk a sérülés kockázatával, és rendelkezzünk minden olyan termékkel, amely megvédi a fogainkat.

Rejtett veszélyek az edzőteremben

Ritkábban esik róla szó, azonban az edzőteremben is leselkednek veszélyek ránk. Az egyik ilyen, amikor az emberek nagyobb súlyokkal dolgoznak. Mi történik akkor, ha túl nagy erőkifejtésnek tesszük ki magunkat? Az, hogy észre sem vesszük, de önkéntelenül csikorgatjuk a fogainkat. Ilyenkor lehet, hogy az első pár hétben vagy hónapban nem történik semmi, azonban a folytonos csikorgatás gyorsabb kopáshoz és könnyebb töréshez vezethet.

Nem véletlen, hogy a testépítők sokszor fogvédőt hordanak, mivel ezáltal megakadályozzák a koccanást és a kopást. Érdemes figyelni az edzőtermi látogatásunkra, mivel nincs szükség száz kilóra ahhoz, hogy csikorgassuk a fogainkat, lehet, hogy sokkal kisebb súlyoknál is előfordul.

Megosztás

Az alábbi írások is érdekesek lehetnek számodra

A biztonságos sportolás a fogakat is védi

2023. október 13.|

A megfelelő technika és a megfelelő atlétika javíthatja a biztonságot. Ez minden sportágra érvényes, a motorsporttól a baseballig. Amikor két teniszező nekiront a hálónak, egy ügyes szögben elütött labda pontot szerez, miközben az ellenfél arcába

Mi lehet az életmódváltás sikerének a titka?

2023. október 11.|

Nagyon sokan ébrednek ár, hogy az életük nem a megfelelő irányba halad, nem olyan a megjelenésük, a közérzetük, mint amilyennek szeretnék, és ilyenkor bizony a legtöbben el is gondolkodnak azon, hogy itt az ideje a

Az otthoni edzőterem nem lehetetlen

2023. augusztus 16.|

Az egészséges életmód egyik fő pillére a rendszeres testmozgás. A sportolás rendkívül fontos, hogy fittek, frissek és egészségesek legyünk, és persze sokan vannak, akik szeretnék a testmozgást beépíteni a mindennapjaikba, viszont jóval kevesebbeknek sikerül.