Ciudad Real – MKB Veszprém 29:24

Ötgólos vereséget szenvedett az MKB Veszprém Ciudad Realban, úgy, hogy az 52. percben még döntetlen volt az eredmény. A címvédő várta az MKB Veszprém csapatát a negyeddöntő spanyolországi összecsapásán a Don Quijote Arénában, amely ez alkalomra nem telt meg teljesen.

A spanyolok közül Davis, Dinart és Zorman nem került a jegyzőkönyvbe, a mieink közül Iváncsik Tamást, és David Koraziját nem nevezte Mocsai Lajos, míg Ivan Pesic és Zarko Sesum továbbra sem bevethető. Jó hír, hogy Sesum erőnlétileg már utolérte a csapatot, egy hónapon belül akár tétmérkőzésen is pályára léphet.
A közelmúltbeli bíróbotrányok miatt csak a találkozó előtt derül ki, hogy ezúttal a fiatal Gousko, Repkin páros vezeti a találkozót.

Alberto Entrerrios nyitotta a gólok sorát, majd Stefansson átlövésből kettőre növelte a spanyolok előnyét. A mieink közül Gulyás Péter, majd Ilyés Ferenc is betalált, az Eklemovic betöréséből megítélt hétméterest pedig Marko Vujin értékesítette (3:3). Iváncsik Gegrő, és Gál Gyula góljaival már kettő volt az MKB előnye! 4-0-ás sorozatot produkált a veszprémi csapat, amellyel lehűtötte a Quijote Aréna közönségét.

Jonas Kallman két gyors góljával egyenlített, majd a fehérorosz játékvezetők kettős emberelőnyhöz jutatták a Ciudadot. Dejan Peric parádéival remekül kivédekezte az óriási hátrányt a csapat, aztán Sterbik Árpádot (aki egyébként jól védett) Javier Hombrados, és a spanyol világbajnok portás újra csúcsformáját mutatta ellenünk… Egyszerűen képtelek voltak neki gólt lőni Gálék, a kopasz hálóőr megbabonázta a mieinket, és 4-0-ás rohamot csinált a házigazda. 15:12-es előnnyel vonulhattak az öltözőbe a csapatok , mert Hombrados védte Vujin hetesét.

Lapcevic kiállításával kezdődött a második játékrész, majd Petar Metlicic, a vb-döntős horvát válogatott kapitány köszön be átlövésből. Peric hétméterest hárít, de a túloldalon ismét elkapkodtuk: Gál pattintott lövését könnyedén hárította .

Vujin után Markovic is hetest rontott, és az 5-1-es védekezés miatt sorozatosan hibáztak, kapkodtak a mieink támadásban. Luc Abalo percei következtek, indításból, majd a szélről is betalált Peric hálójába a francia világbajnok, a Ciudad 18:13-ra meglépett.

A 40. percben Gál beállóból, majd Lapcevic egy labdaszerzést követő lerohanásból talált Hombrados kapujába, éledni látszódtak a magyar remények. Újabb öt perc , és fantasztikus Peric védések után Iváncsik Gergő a szélről volt eredményes, már csak egy a spanyolok előnye! Nem sokáig, mert a remeklő Eklemovic bombagóljával egalizálta az állást ! (19:19). 6:1-re nyerte ezt a periódust az MKB! Sajnos a vezetést nem sikerült átvenni, mert Urios újabb hétméterest harcolt ki, Rutenka pedig nem hibázott a büntetővonalról. Abaló feldönti Iváncsik Gergőt, a játékvezetők nagyvonalúan továbbot intenek, aminek köszönhetően újra kettő a spanyolok előnye. Chema is belemegy, mégis megadják a találatok, háromra húznak el a hazaiak.

Azonban innen is talpra állt a magyar bajnok, Vujin, és Gulyás góljaival az 50. percre ismét egálra hozta az eredményt.

Reménykedtünk az óriási bravúrban, ám ismét a spanyolok percei következtek. Újabb 4-0-s rohammal szereztek előnyt Parrondoék, Mocsai Lajos időt kért, de ez sem segített most rajtunk. Parrondo és Abalo révén hatra hízott a ciudadi vezetés, amelyet a végén ötre csökkentett az MKB, 29:24-re nyerte a találkozót a Real.

Több volt ebben a mérkőzésben, Dinart nagyon hiányzott a Ciudad védelméből. A mieink négyből három hétméterest hibáztak, ha ezeket nem rontjuk, sokkal szorosabb lehetett volna a végeredmény. Peric a szokásos BL-formájában védte a találkozót, ám ezúttal méltó vetélytársra talált Sterbik és Hombrados személyében. A 37 éves spanyol kapus az első félidő végjátékában állt be a hazaiak kapujába, és döntő érdemei voltak az ötgólos győzelemben.

A mieink közül a bal kettes poszton kellett volna eredményesebben kézilabdázni, Ilyés és Perez is 1-1 gólt szerzett a BL-negyeddöntőn, Putics ezúttal nem talált az ellenfél hálójába.

Ne felejtsük, hogy az eddigi hét mérkőzésből hatot nyert meg a Ciudad ellenünk, és a mostani volt a legszorosabb idegenbeli vereségünk. (A mostani volt a nyolcadik összecsapás a két csapat között – újra az a nyolcas szám…)

Sok az öt gól, de mindenki emlékszik rá, hogy az őszi Bajnokok Tornáján vezettünk már ennyivel a spanyolok ellen, ráadásul korábban négygólos idegenbeli vereség után sikerült kiejteni a katalán Barcelonát! Óriási hangulat lesz az Arénában, most meglehet az újabb bravúr!

BM Ciudad Real – MKB Veszprém KC 29:24 (15:12)
Ciudad Real, 5200 néző , V.: Gousko, Repkin (fehéroroszok)

CIUDAD: STERBIK, HOMBRADOS – ABALO 5, Chema Rodriguez 1, A. Entrerríos 1, J. FERNANDEZ 4, PARRONDO 4, KALLMAN 5, Metlicic 1, Viran, Pajovic, RUTENKA 6 (5), Stefansson 1 (1), URIOS 1. Vezetőedző: Talant Dujhsebajev

MKB: PERIC – EKLEMOVIC 4, Gál 3, Gulyás 2, Ilyés 1, IVÁNCSIK G. 6, Lapcevic 1, Lushnikov, Markovic 1, Perez 1, Vilovski, Vujin 5 (1). Vezetőedző: Mocsai Lajos

Kiállítások: 4, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 8/6, ill. 4/1.

mérkőzés utáni nyilatkozatok a www.veszpremkfc.hu oldalról.

INTERJÚK mérkőzés után

Gulyás Péter – az MKB Veszprém KC jobbszélsője

Roppant ideges mindenki, mert ma nem a jobbik csapat nyert. Úgy érzem jobbak voltunk, mint a Ciudad Real és 2-3 gólon maradhattunk volna, ha egy kicsit jobban odafigyelünk. Ha otthon 30%-kal jobban játszunk, akkor tovább fogunk jutni és mindenki megtudja, mi az hogy Veszprém.

Eklemovic Nikola – az MKB Veszprém KC irányítója

Sajnos a bírók egy picit belenyúltak a mérkőzésbe. Nekünk is voltak hibáink, a hétmétereseket kihagytuk, sajnálom. Öt gól lett a vége. Jövő héten 60 percen át fogunk fanatikusan küzdeni, hogy öt gólnál többel nyerjük a meccset. Jól felkészültünk a mérkőzésre, de keveset tudtunk cserélni, az ellenfélnél sokkal több csere lehetőség van, így sokkal nagyobb tempót tudnak tartani, de mindent megteszünk.

Mocsai Lajos – az MKB Veszprém KC vezető edzője

Mind a két csapatnak volt 2×3-4 perces hullámvölgye. Összességében nagyon komoly teljesítményt nyújtottunk és azt hiszem, hogy a legkisebb különbséggel kaptunk ki itt. Azt kell mondanom, hogy egy nagyon erős mérkőzésen olyan eredményt értünk el, amit kategóriába nem sorolnék, de jó eredménynek tartom. Az európai kupákban nem sok az 5-6 gólos különbség, hazai pályán egy fantasztikus közönség előtt, korrekt bíráskodással ledolgozható. Az utolsó nyolc percben úgy érzem belenyúltak a mérkőzésbe a játékvezetők, ezzel lehetetlenné téve azt, hogy győzelemre játsszuk a mérkőzést.

A csapatot teljes mértékben megértem, hogy voltak kapkodások, voltak téves ítéletek, voltak a hibáink, három hetest hibáztunk, kettőt a végjátékban. Ebből adódott az, hogy nem lehetett az a végeredmény, ami bravúrossá tette volna a végeredményt. Én büszke vagyok a Csapatra, mert nagyon komoly küzdelmet tudtunk produkálni. Egy biztos, hogy néhány dolgot újra kell értékelni, hogy egy ilyen szervezett védelem és támadójáték ellen tudjunk játszani. Tovább tudjuk fejleszteni és játszani, amit megtanultunk. Ebben a fázisban tovább kell építenünk a csapatot, hogy egy világválogatott ellen még jobb eredményt érjünk el.

Ilyés Ferenc – az MKB Veszprém KC bal átlövője

Mindenféleképpen elégedettebb lettem volna egy 3-4 gólos különbséggel, háromszor is felzárkóztunk szorosan a Ciudad Realra. Sajnos mi is hibáztunk, illetve a játékvezetők is tévedtek a kárunkra. Úgy gondolom, ha 4-én mind a védekezésen, mind a támadójátékunkon javítunk, akkor esélyesek lehetünk a továbbjutásra.

Megosztás

Az alábbi írások is érdekesek lehetnek számodra

Erre van szükség, ha valaki hivatásos sportoló akar lenni

2022. június 3.|

A hivatásos sportolók jogállása az évek során számos vita tárgyát képezte, mivel a hivatásos sportolók a különleges munkaviszonyok jogi rendszerébe tartoznak. Innentől kezdve nem mindegy, hogy milyen sportot űzünk, ahogy az sem, hogy hol csináljuk.

A világ legveszélyesebb sportjai elképesztő halálozási arányokkal

2022. május 8.|

Az extrém sportok azok a fizikai tevékenységek, amik eredendően veszélyt hordoznak magukban. Fokozott szívritmus, tág pupillák, kitágult erek, fokozott légzésszám, nem létfontosságú funkciók gátlása, fokozott energia és érzékelés, fokozott verejtéktermelés és véráramlás, sőt, a memória

A költözések száma befolyásolja a gyerekek mentális jólétét

2022. május 8.|

Minden család másképp éli az életét, vannak, akik generációkon keresztül ugyanott élnek, mások pedig inkább a szabadságot választják. Ma nehéz lenne megmondani, hogy melyik életmód számít könnyebbnek, hiszen a technikai megoldások és a személyiségünk is